Zomerweek Intensive: “We are the medicine”

14 – 20 augustus 2023 ~ Landgoed Energy Up te Zeewolde

“In het openen naar het Mysterie, de absolute diepte van het hart, is de meest stevige grond om onszelf te kunnen zijn.”
~ Angelo

“Todo curai, todo sanai, todo tienne la medicine al dentro, la medicine al dentro..”

(Alles heelt, alles geneest, alles draagt medicijn van binnen, medicijn van binnen…)

medicine-song, 
gegeven aan Gaby door Grandmother Carola Esparza uit Chile

WERKWIJZE
Gaby leidt de cirkel, waarin we samen vertoeven in ons lijf, onze gevoelde aanwezigheid en het voelend zijn, in het non-duale hart zakken en daar verblijven. Vanuit en in die bedding delen we met elkaar en ontvouwt het proces zich organisch. 
Zij begeleid dat vanuit haar eigen ervaring en being, brengt haar medicijn in van de stem en het zingen van medicine songs en mantra’s, humor, diepe empathie, scherpte vanuit wijsheid en het op haar eigen wijze geïntegreerd hebben van de teachings en het leven met Angelo Vasalos ( voor 26 jaar). 
Naast haar eigen inbreng is er ruimte om je plenair in te brengen en “te laten gebeuren” in de processen die worden gedeeld. Door samen bij iemand te zijn die zichzelf inbrengt groeien we in het bedding geven aan onszelf en elkaar en verdieping te brengen zonder iets ( extras) te doen. Dat is ‘a very fine line’, en die voelen we samen aan. Of Gaby geeft er guidance in. Geeft grenzen waar nodig of vraagt om te blijven en samen te voelen en de ontvouwing toe te staan. -Waar schieten we in elkaar “redden”, of bij elkaar iets willen halen ipv zuiver uit te reiken? Waar proberen we netjes spiritueel te communiceren, maar durven we onze rauwheid en gevoeligheid niet mee te laten doen? Waar zetten we onze spirituele inzichten van gisteren in om ons er in het nu aan vast te klampen? Hoe zijn we in het NU voelend aanwezig? Kun je voelen en weten dat dat genoeg is? Dat dan jouw “medicijn” vrijkomt en mag stromen of zichtbaar worden? En wat als al dat wat echt is in jou mag bestaan? In stilte door jou heen.. en je er NIETS mee hoeft? Hoe voelt dat? Waar hetgeen in ons is wel uitgenodigd wordt en er ontmoeting en bedding voor komt? Wonderbaarlijk mooi en waardevol en empowerend.

De Intensives zijn intens, diep grondend, bruisend, verlichtend en blijvend transformerend, omdat het je eigen Essentie is die je steeds meer belichaamt. Dat is dus geen voorbijgaande staat of ervaring, want het gaat hier om essentiële aspecten van wie jij wezenlijk bent. Daarin realiseer JIJ, daarin ontwikkel JIJ en daarin groei JIJ. En dat werkt natuurlijkerwijze door in al je contacten en in al je relaties.

Steeds weer blijkt hoe krachtig het is meerdere dagen met elkaar in dit veld van waarheid en liefde te zijn. De diepgang in de processen, de echtheid van het onderlinge contact, de liefdevolle helderheid daarin, de autonomie en verbondenheid die deelnemers steeds meer ervaren in het Zelfrealisatieproces, raakt en voedt. Er is een liefdevolle bedding en waarachtig support voor die pijnlijke plekken waar verlichting zo ver weg lijkt. Simply Being, showing up voor onszelf en elkaar, natuurlijke flow en passie die vrijkomt als we ons echte zelf ontvangen weten en durven te delen! Weet je welkom.

Authentieke Zelfrealisatie: We are the medicine…

 

In de afgelopen Hemelvaart-intensive zijn we een begin gaan maken met op onze eigen benen gaan staan. Onze eigen homegrond gaan voelen en weten. Het Zijn verankeren en laten trillen tot in onze botten. Want anders zijn we een speelbal van onze slimme mind die elk spiritueel concept weer maakt tot iets “oh zo bijzonders” of “iets om aan te werken om jezelf te verbeteren”, iets om de ander “mee te coachen” zodat je je eigen pijn niet hoeft te voelen enz enz… Angelo was steeds onze briljante en ondeugende en powervolle bullshitdetector hierin. Nu hebben we de uitdaging om onszelf nog meer te dragen, zodat waarheid niet iets wordt waar we aan opbranden ,maar wat ons echt dieper en waarachtiger maakt en echter. Op zijn laatste middag ( in dit leven) had Angelo nog gezegd: “Ik ben je essentiële pappa niet (meer), je moet het zelf gaan doen!”- Niet in ons eentje, maar wel alleen gaan staan. Die autonomie in contact, dat was zo zijn missie en we zijn daarin al flink “getraind”. NU mag er een vervolgstap komen. Met ook een nog grotere kwetsbaarheid en respect voor elkaar in het wel op elkaar mogen projecteren, maar niet in de symbiotische /toxische inhaalmanoeuvres willen blijven hangen. Echt dieper gaan in het alleen- gaan- staan, ook in het dragen van onze wonden. Aanboren van eigen kracht door op te dagen: showing up. Holding your ground. And shining our light; zichtbaar worden in ons uniek medicijn. Walking and singing and dancing each other home! Daar ligt zoveel goud!

Angelo zei ook vaak: Crisis is een kans. Het betekent zowel gevaar als kans. De dood van je spirituele leraar is zo een crisis. A big one. We zullen hem altijd blijven missen, en hem altijd blijven vieren. En we eren hem het meest door door te gaan;

Echt Jezelf willen realiseren. Geen Angelo-realisatie, maar Zelfrealisatie. Liefde in de vorm van JOU. Jouw unieke medicijnen, gaven, talenten, unieke kleuren van essenties leven!

Niet meer leunen, snoepen, uitstellen en afwachten… Nee, werkelijk toepassen, voor jezelf doorgronden wat je geleerd hebt, wat je weet, wat je niet weet. Hoe ver ben je in jezelf kunnen dragen, in je innerlijke guidance toepassen? In jezelf laten ontvouwen en aanwezig kunnen zijn: alles verwelkomen zonder erin te verzuipen? Steun van anderen toelaten zonder jezelf te verliezen? Jezelf niet overschreeuwen maar ook niet kleiner maken. We mogen elkaar spiegelen in wie we werkelijk Zijn.

Dus ja, wat heb je nou echt begrepen? En hoe leeft die waardevolle ZELF-kennis in jou? En wat werkt daarin echt voor jou? Het is zo uniek, ieder pad is uniek, en je hebt je wortels dieper en breder te laten gaan, je eigen homegrond vinden. Jezelf uitlijnen. En nee, niet het stiekem in je eentje gaan doen… Ach, wat een uitdaging!… En echt mogen missen. Want zoals Alexander Smit ook zei, en Angelo idem dito: “Als je mij niet mist, dan heb je me gemist.” Het missen kan ons weer bij de gevoelde, levende liefdesconnectie met Angelo brengen. En samen missen is als samen delen, het vermenigvuldigd zich dan magisch. -Ik voelde zelf een ongekende diepe vrede en vervulling en tot in al mijn cellen even geen missen meer aan het einde van de Hemelvaart-intensive. Tot in mijn botten was het missen van Angelo samen gedragen en gedeeld en was daar in elke cel bewuste liefde gekomen, heel zacht en peaceful. Zo dankbaar ben ik daarvoor.
En naast die gepassioneerde relatie, het contact in waarachtig en echt zijn en elkaar diep ontmoeten vanuit Zijn… Kunnen we de eenheid met Angelo ervaren. Waar hij nu uithangt opent zo makkelijk de ervaring van puur bewustzijn zijn, stralend. Daar waar hij nu totaal EEN is met Dat, daar kunnen we hem altijd vinden als we ons hart openen voor de absolute waarheid van Bewustzijn. Daar IS hij altijd. Hier. Nu.

Hoe fijn om nu weer samen te komen met mensen die Angelo ook zo kennen en weten, en om samen het boeddha-veld aan te wakkeren en met ons eigen Zijn en unieke essenties en medicine te leven? Wij gaan verder in het integreren en eigen maken en belichamen van ons ware Zelf en de Liefde die we willen ankeren en in deze wereld brengen. What else is important?! 

Steeds voller. Voor de komende generaties. Voor het Leven, voor de liefde, voor de pure Joy. We are the medicine.

 

VOOR WIE?

Als je nieuw bent in deze groep en het werk je aantrekt, stuur dan alsjeblieft een mailtje naar mij, Gaby. Gaby@heartofawakening.nl We kunnen dan contact hebben en een intake-moment waar we kunnen voelen of het nu klopt om aan te sluiten.

 

Programma

Elke dag zijn er 1 of 2 meetings (in de ochtend, middag of avond). De exacte planning van de meetings wordt afgestemd op de flow en het proces van de groep. Vrijdag is een afwijkend programma. Dan hebben we een zweethut-ceremonie.

SHARING YOUR MEDICINE
Ondersteunend aan de meetings kunnen mensen uit de groep hun talenten delen en verschillenden soorten bodywork ( zoals yoga, dans en chi gung en stemwerk met ons doen. Dat kan in de open dagdelen. Dit ter verrijking en verankering en verdieping van ons Zelfrealisatieproces in verbinding, dat blijft centraal staan. 

PRACTISE

We werken ook in kleine groepen om te delen en te “beoefenen” om jezelf te laten gebeuren en elkaar te supporten in het authentieke contact. Eigenlijk hebben we allemaal weer terug te komen in relatie waar we als kind ons teruggetrokken hebben en relatie opgegeven hebben. Hier “smelten” we in en kun je gigantisch fijn en in een veilige setting oefenen met authentiek contact.

Hieronder lees je de voorlopige dagindeling.

Maandag 14 augustus  

vanaf 13 uur Aankomst met koffie en thee bij “de boshut”
14-17 uur Meeting
18.00-19.00 Diner
20.00-23.00 Meeting 
23.30-… Celebration of Life 

Dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag (15, 16,17 en 19 augustus) , afwisselend 1 of 2 meetings per dag

10.00-13.00  Vrije tijd (o.a. zwemmen bij ‘t strandje of ecstatic, yoga enz )
13.00-14.00  Lunch
14.15-17.15  Middag-Meeting 
18.00-19.00  Diner
20 -23 u         Avond-Meeting ( afgewisseld met kampvuuravond )

Vrijdag 18 augustus 

Zweethut-ceremonie-dag

Zondag 20 augustus 

10.30 – 13.30          afrondende meeting 
14.00 – 15.00          lunch
15:30 – 17.00          samen opruimen en daarna vertrek 

Foto’s hieronder: Onze locatie voor de Zomerweek: Energy Up, rechts /onderaan is “de boshut”, onze zaal en gezamenlijke homebase deze week.

 

Praktische informatie

Verblijf

De Zomerweek- Intensive vindt plaats op de prachtige Glamping-camping Energy Up in Zeewolde. 

Kosten Intensive & heerlijke vegetarisch eten:


Volwassene: 620 euro voor de gehele week ( 595 euro met vroegboekkorting )  

Als je exclusief eten wilt komen kan dat, behalve in het weekend.

Exclusief eten is het 420 euro (met vroegboekkorting 395 euro). Maar in principe gaan we ervan uit dat je mee eet. ( Anders graag in overleg en vermelden op je aanmeldformulier bij opmerkingen.)
In het weekend is er geen keuze, eet iedereen op de camping mee met de Food-forest, waar kok Manny de sterren van de hemel kookt voor een zacht prijsje ( 18,50 voor een diner volwassenen, 9,50 voor kids tot 12 jaar ).

Studenten: ontvangen 30 % korting op de meetingprijs   

Kinderen en jongeren zijn gratis welkom. Er is een superleuk strandje op 2 min loopafstand.

De Vroegboekkorting geld tot en met zondag 9 juli. Je hoeft hiervoor alleen maar officieel aan te melden op de aanmeld-knop hieronder.

 Je regelt de overnachting zelf met “Energy Up” ( via hun site kun je boeken: https://landgoed-energy-up.nl/boek/#verblijf ) Je betaalt de accommodatie ook direct aan hen. Maandag 10 juli is de dag om je op te geven bij hen, dan zetten zij alle vrije accomodaties open in hun boekingssysteem. In onderling overleg kun je samen bv met 2 of 3 mensen een tipi of yurt huren en de kosten delen.

 

Korter komen

Het liefst hebben we dat mensen er de hele intensive bij zijn i.v.m. de diepgang van hun eigen proces en dat van de groep. Maar mocht dat niet lukken dan kan korter komen ook. Hiervoor geldt de volgende regeling: Het minimum aantal dagen dat je kunt komen is 2. We hebben dan een dagprijs van 95 euro. Daarin zit lunch, diner en koffie en thee inbegrepen. Ontbijt en verblijf regel je zelf.

Contact

Voor (praktische) vragen over de intensives, neem contact op met Gaby: Gaby@heartofawakening.nl, 06-18339172.

Ervaringen van deelnemers

Wat mij raakt is de helderheid, zo eenvoudig…. Ik heb eigenlijk altijd geweten dat het zo simpel kon zijn…. al is het ver van simplicity. Ben blij dat jij Angelo deze kennis tot je hebt genomen in dit leven. De veiligheid en diepe liefde die er in dit veld is, maakt dat dit meest onveilige stukken gevoeld mogen worden. Het verhaal dat er mag zijn, zonder dat therapeutische gewroet.

Chandra

Ja zalig. Echt van (voorwaardelijk) thuis willen komen naar (onvoorwaardelijk) thuis zijn…. Heerlijk. Dankbaar ❤️

John

Het ging over niet meer te hoeven redden.. beschermen.. ontvangen worden.. fixen.. tis genoeg.. ik ben meer dan genoeg.. als ik bij mij ben.. mijzelf voel.. gewoon ben. Ik merk het verschil.. er is geen noodzaak meer.. meer rust.. heel fijn! 

Claudia

Zo krachtig, eerlijk, echt, rauw, super liefdevol en dan bedoel ik echte liefde, zo doorklievend naar illusies, zo veel helderheid en steeds neer autonomie. Dat laatste raakte me ook zo, dat we steeds straighter en helderder naar elkaar werden en het contact nonstop doorging. Wat een veld van liefde en waarheid.

Saskia

Ik zag er erg tegen op om zoveel met elkaar te zitten en te praten over de dingen. Maar met het gezamenlijke oprechte zoeken naar dat wat als waar leeft in mij en in de ander, hebben de woorden mij echt geraakt en kracht en inspiratie gegeven. (..) In het contact met mijzelf voel ik me meer ontspannen. Ik kan beter voelen dat het leven op zichzelf al ‘het’ is en dat ik me alleen maar hoef te richten op dat wat in mij opkomt en bij de ander en dat leren in contact te brengen, zichtbaar, kenbaar te maken. Me te laten zakken in de flow daarvan, in dat wat zich wil manifesteren. Dat is fijn. 

Ruth