Zomerweek Intensive: “Remembering who we Are”

12 – 18 augustus 2024 ~ Landgoed Waaldijk15, te Dreumel aan de Waal (zie eventfoto)

“All I have to do is open my heart, wider than ever before…” ( songtekst)

Het Open Hart léven betekent alles toelaten. Jezelf laten gebeuren. In Verbinding, in waarheid. Geen mantel der liefde, geen gecontroleerde staat. Zelf niet een “verlichte” staat. Durven om niet te landen in welke positie dan ook. Jouw ruimte claimen en pakken, je geboorterecht. Het is zo simpel, en we zijn er zo diep in de war over. En al dat is welkom en mag gezien worden en gevoeld en belichaamt. Wees welkom in die ontvouwing in een veld van waarheid…

WERKWIJZE
Gaby leidt de cirkel, waarin we samen vertoeven in ons lijf, onze gevoelde aanwezigheid en het voelend zijn, in het non-duale hart zakken en daar verblijven. Vanuit en in die bedding delen we met elkaar en ontvouwt het proces zich organisch.
Zij begeleid dat vanuit haar eigen ervaring en being, brengt haar medicijn in van de stem en het zingen van medicine songs en mantra’s, humor, diepe empathie, scherpte vanuit wijsheid en het op haar eigen wijze geïntegreerd hebben van de teachings en het leven met Angelo Vasalos ( voor 26 jaar).
Naast haar eigen inbreng is er ruimte om je plenair in te brengen en “te laten gebeuren” in de processen die worden gedeeld. Door samen bij iemand te zijn die zichzelf inbrengt groeien we in het bedding geven aan onszelf en elkaar en verdieping te brengen zonder iets ( extras) te doen. Dat is ‘a very fine line’, en die voelen we samen aan. Of Gaby geeft er guidance in. Geeft grenzen waar nodig of vraagt om te blijven en samen te voelen en de ontvouwing toe te staan. -Waar schieten we in elkaar “redden”, of bij elkaar iets willen halen ipv zuiver uit te reiken? Waar proberen we netjes spiritueel te communiceren, maar durven we onze rauwheid en gevoeligheid niet mee te laten doen? Waar zetten we onze spirituele inzichten van gisteren in om ons er in het nu aan vast te klampen? Hoe zijn we in het NU voelend aanwezig? Kun je voelen en weten dat dat genoeg is? Dat dan jouw “medicijn” vrijkomt en mag stromen of zichtbaar worden? En wat als al dat wat echt is in jou mag bestaan? In stilte door jou heen.. en je er NIETS mee hoeft? Hoe voelt dat? Waar hetgeen in ons is wel uitgenodigd wordt en er ontmoeting en bedding voor komt? Wonderbaarlijk mooi en waardevol en empowerend.

De Intensives zijn intens, diep grondend, bruisend, verlichtend en blijvend transformerend, omdat het je eigen Essentie is die je steeds meer belichaamt. Dat is dus geen voorbijgaande staat of ervaring, want het gaat hier om essentiële aspecten van wie jij wezenlijk bent. Daarin realiseer JIJ, daarin ontwikkel JIJ en daarin groei JIJ. En dat werkt natuurlijkerwijze door in al je contacten en in al je relaties.

Steeds weer blijkt hoe krachtig het is meerdere dagen met elkaar in dit veld van waarheid en liefde te zijn. De diepgang in de processen, de echtheid van het onderlinge contact, de liefdevolle helderheid daarin, de autonomie en verbondenheid die deelnemers steeds meer ervaren in het Zelfrealisatieproces, raakt en voedt. Er is een liefdevolle bedding en waarachtig support voor die pijnlijke plekken waar verlichting zo ver weg lijkt. Simply Being, showing up voor onszelf en elkaar, natuurlijke flow en passie die vrijkomt als we ons echte zelf ontvangen weten en durven te delen! Weet je welkom.

Authentieke Zelfrealisatie: “Remembering who we Are”

 

In de afgelopen Hemelvaart-intensive zijn we bezig geweest met onze ruimte innemen door ons uit te spreken.Niet meer in je eentje blijven dragen wat er in je leeft, wat je op je hart hebt, wat je niet aan “vuile was buiten hangen” zou mogen doen. Wat bevroren zat in onze cellen aan oud trauma, oude verhalen, dingen die we al veel te lang met ons meedragen en waar verdoving omheen zat, die komen stapje voor stapje vrij en mogen gedeeld en in het licht. Wat een diepe veiligheid en waarachtige verbinding werd er voelbaar. Zo ontspannend. “The time of the lonely wolf is over”. Wel op eigen grond gaan staan, maar niet meer alleen gaan doen. Je vrije beweging gaan voelen en volgen…

Embodiment, waarom eigenlijk?

We doen ook traumageinformeerd essentieel lichaamswerk om de “container”, ons lijf , weer wakker te maken. Zonder een “felt sense” geen heling; “If you can’t feel it, you can’t heel it.” Het gaat dus om het lichaamsbewustzijn activeren, die communicatie met onze lichaamswijsheid weer oppakken. Want als we niet in ons lijf zitten kunnen we natuurlijk ook niet echt op eigen benen gaan staan. Onze eigen homegrond gaan voelen en weten. Lichaamsgrenzen, zwaartekracht, tintelingen, kramp en stroming…Gewaar zijn met alles wat je bent.
Het Zijn verankeren en laten trillen tot in onze botten. De lichaamswijheid ontwaakt. – Want anders blijven we een speelbal van onze sluwe mind die elk spiritueel concept weer maakt tot iets “oh zo bijzonders” of “iets om aan te werken om jezelf te verbeteren”, iets om de ander “mee te coachen” zodat je je eigen pijn niet hoeft te voelen enz enz…

Angelo was steeds onze briljante en ondeugende en powervolle bullshitdetector hierin. Nu hebben we de uitdaging om onszelf nog meer te dragen, zodat waarheid niet iets wordt waar we aan opbranden ,maar wat ons echt dieper en waarachtiger maakt en echter. Op zijn laatste middag ( in dit leven) had Angelo nog gezegd: “Ik ben je essentiële pappa niet (meer), je moet het zelf gaan doen!”- Niet in ons eentje, maar wel alleen gaan staan. Die autonomie in contact, dat was zo zijn missie en we zijn daarin al flink “getraind”. NU mag er een vervolgstap komen. Met ook een nog grotere kwetsbaarheid en respect voor elkaar in het wel op elkaar mogen projecteren, maar niet in de symbiotische /toxische inhaalmanoeuvres willen blijven hangen. Echt dieper gaan in het alleen- gaan- staan, ook in het dragen van onze wonden. Aanboren van eigen kracht door op te dagen: showing up. Holding your ground. And shining our light; zichtbaar worden in onze grootsheid. Dat is zowel de gevoeligheid die je inbrengt als je vragen als je wijsheid en warmte…All of You. Bij ruimte innemen denken we vaal dualistisch dat de aandacht verdeeld en ingedeeld moet worden; kortom dat we dat allemaal moeten reguleren en controleren. Samen in een veld van zelfrealisatie onze ruimte pakken gaat over zelfbevrijding en over overgave. En dan verdwijnt de ik fixatie die bezig is met wie er wel of niet genoeg ruimte krijgt. We worden als het ware ONE learning, evolving body, een learning community en toch allemaal uniek. Allemaal paradoxen die niet uit te leggen zijn, wel te ervaren. Weet je welkom!

Angelo zei ook vaak: Crisis is een kans. Het betekent zowel gevaar als kans. De dood van je spirituele leraar is zo een crisis. A big one. We zullen hem altijd blijven missen, en hem altijd blijven vieren. En we eren hem het meest door door te gaan;

Echt Jezelf willen realiseren. Geen Angelo-realisatie, maar Zelfrealisatie.

“Op U komt het aan”, zei Alexander Smit vaak. 

Niet meer leunen, snoepen, uitstellen en afwachten… Nee, werkelijk toepassen, voor jezelf doorgronden wat je geleerd hebt, wat je weet, wat je niet weet. Hoe ver ben je in jezelf kunnen dragen, in je innerlijke guidance toepassen? In jezelf laten ontvouwen en aanwezig kunnen zijn: alles verwelkomen zonder erin te verzuipen? Steun van anderen toelaten zonder jezelf te verliezen? Jezelf niet overschreeuwen maar ook niet kleiner maken. We mogen elkaar spiegelen in wie we werkelijk Zijn.

En eerlijk zijn: stel je vragen! Doe niet alsof  je het begrepen hebt als blijkt dat je vaag bent over jouw natuur. Make up your mind: Wil je echt vrij zijn of wil je je beter voelen? Zelfrealisatie is alles kwijtraken. Alles aanvaarden. Het is het tegenovergestelde van allerlei zelfverbeteringstrajecten.

Dus ja, wat heb je nou echt begrepen? En hoe leeft die waardevolle ZELF-kennis in jou? En wat werkt daarin echt voor jou? Het is zo uniek, ieder pad is uniek, en je hebt je wortels dieper en breder te laten gaan, je eigen homegrond vinden. Jezelf uitlijnen. En nee, niet het stiekem in je eentje gaan doen… Ach, wat een uitdaging!…

En echt mogen missen. Want zoals Alexander Smit ook zei, en Angelo idem dito: “Als je mij niet mist, dan heb je me gemist.” Het missen kan ons weer bij de gevoelde, levende liefdesconnectie met Angelo brengen. En samen missen is als samen delen, het vermenigvuldigd zich dan magisch. -Ik voelde zelf een ongekende diepe vrede en vervulling en tot in al mijn cellen even geen missen meer aan het einde van de Hemelvaart-intensive. Tot in mijn botten was het missen van Angelo samen gedragen en gedeeld en was daar in elke cel bewuste liefde gekomen, heel zacht en peaceful. Zo dankbaar ben ik daarvoor.
En naast die gepassioneerde relatie, het contact in waarachtig en echt zijn en elkaar diep ontmoeten vanuit Zijn… Kunnen we de eenheid met Angelo ervaren. Waar hij nu uithangt opent zo makkelijk de ervaring van puur bewustzijn zijn, stralend. Daar waar hij nu totaal EEN is met Dat, daar kunnen we hem altijd vinden als we ons hart openen voor de absolute waarheid van Bewustzijn. Daar IS hij altijd. Hier. Nu.

Hoe fijn om nu weer samen te komen met mensen die Angelo ook zo kennen en weten, en om samen het boeddha-veld aan te wakkeren en met ons eigen Zijn en unieke essenties en medicine te leven? Wij gaan verder in het integreren en eigen maken en belichamen van ons ware Zelf en de Liefde die we willen ankeren en in deze wereld brengen. What else is important?! 

Steeds voller. Voor de komende generaties. Voor het Leven, voor de liefde, voor de pure Joy.

We are remembering our Power.

 

VOOR WIE?

Als je nieuw bent in deze groep en het werk je aantrekt, stuur dan alsjeblieft een mailtje naar mij, Gaby. Gaby@heartofawakening.nl We kunnen dan contact hebben en een intake-moment waar we kunnen voelen of het nu klopt om aan te sluiten.

 

Programma

Elke dag zijn er 1 of 2 meetings (in de ochtend, middag of avond). De exacte planning van de meetings wordt afgestemd op de flow en het proces van de groep. De intensive kun je zien als een grote ceremonie van samen zijn in waarheid. Er gebeuren diepe transformaties en grootse stappen in zelfbevrijding terwijl dat proces zich organisch ontvouwd. Om die sacred space te openen en daarin zo krachtig mogelijk te focussen hebben we in het begin een zweethut. We sluiten de week ook weer met een zweethutritueel af om te integreren en het belichamen en de kracht van integratie te bekrachtigen. Je kunt dit ritueel ook beleven door bij het heilige vuur te zitten of liggen, of bij voorbeeld door je tobacco-prayers mee de hut in te laten gaan.

PRACTISE

We werken ook in kleine groepen om te delen en te “beoefenen” om jezelf te laten gebeuren en elkaar te supporten in het authentieke contact. Eigenlijk hebben we allemaal weer terug te komen in relatie waar we als kind ons teruggetrokken hebben en relatie opgegeven hebben. Je oefent met in je eigen lichaam komen en blijven, en vanuit die grounding space te holden met en voor elkaar. Dat is compleet anders dan “er voor de ander zijn”…
Hier “smelten” we in en kun je gigantisch fijn en in een veilige setting oefenen met authentiek contact.

 

Praktische informatie

Verblijf

De Zomerweek- Intensive vindt plaats op het prachtige, weelderige landgoed waaldijk15 te Dreumel.

Kosten Intensive & heerlijke vegetarisch eten:

 

Korter komen

Het liefst hebben we dat mensen er de hele intensive bij zijn i.v.m. de diepgang van hun eigen proces en dat van de groep. Maar mocht dat niet lukken dan kan korter komen ook. Hiervoor geldt de volgende regeling: Het minimum aantal dagen dat je kunt komen is 2. 

Contact

Voor (praktische) vragen over de intensives, neem contact op met Gaby: Gaby@heartofawakening.nl, 06-18339172.

Ervaringen van deelnemers

Wat mij raakt is de helderheid, zo eenvoudig…. Ik heb eigenlijk altijd geweten dat het zo simpel kon zijn…. al is het ver van simplicity. Ben blij dat jij Angelo deze kennis tot je hebt genomen in dit leven. De veiligheid en diepe liefde die er in dit veld is, maakt dat dit meest onveilige stukken gevoeld mogen worden. Het verhaal dat er mag zijn, zonder dat therapeutische gewroet.

Chandra

Ja zalig. Echt van (voorwaardelijk) thuis willen komen naar (onvoorwaardelijk) thuis zijn…. Heerlijk. Dankbaar ❤️

John

Het ging over niet meer te hoeven redden.. beschermen.. ontvangen worden.. fixen.. tis genoeg.. ik ben meer dan genoeg.. als ik bij mij ben.. mijzelf voel.. gewoon ben. Ik merk het verschil.. er is geen noodzaak meer.. meer rust.. heel fijn! 

Claudia

Zo krachtig, eerlijk, echt, rauw, super liefdevol en dan bedoel ik echte liefde, zo doorklievend naar illusies, zo veel helderheid en steeds neer autonomie. Dat laatste raakte me ook zo, dat we steeds straighter en helderder naar elkaar werden en het contact nonstop doorging. Wat een veld van liefde en waarheid.

Saskia

Ik zag er erg tegen op om zoveel met elkaar te zitten en te praten over de dingen. Maar met het gezamenlijke oprechte zoeken naar dat wat als waar leeft in mij en in de ander, hebben de woorden mij echt geraakt en kracht en inspiratie gegeven. (..) In het contact met mijzelf voel ik me meer ontspannen. Ik kan beter voelen dat het leven op zichzelf al ‘het’ is en dat ik me alleen maar hoef te richten op dat wat in mij opkomt en bij de ander en dat leren in contact te brengen, zichtbaar, kenbaar te maken. Me te laten zakken in de flow daarvan, in dat wat zich wil manifesteren. Dat is fijn. 

Ruth