Anne, ik lees dat je je boosheid deelt met Coen, maar ik lees ook dat tijdens het voelen en delen van je boosheid je hart niet echt open is. Dit betekent dat je Coen vaak beschermt tegen je rauwe gevoelens en waarheid en hem klein houdt. Terwijl als je je persoonlijke waarheid en woede alsnog met hem deelt, jij jezelf van binnen verhardt omdat je dan je hart sluit naar je gekwetste gevoelens en woede, uit contact met hem gaat en hem dus ook klein houdt tijdens het delen van je gevoelens, waarheid en feedback. Dit is typisch de pijnlijke “ego-splitsing” waar we in het proces van zelfrealisatie op een diep niveau van ons ego allemaal tegen aanlopen. Essentiële liefde en rauwe gekwetste gut-feelings blijven dan extreem van elkaar afgesplitst. We zitten dan ofwel in een “mooie maar zwakke en passieloze liefde”, of schieten in “verharde, liefdeloze en vernietigende gekwetstheid en boosheid”. Dat is natuurlijk absoluut okay. Simpelweg een kans om van te leren.

Dit soort diepe ego-patronen zijn ontstaan toen we nog heel klein waren. We kunnen ze niet “voorkomen”, niet “wegwerken” en al helemaal niet “even snel oplossen”. Zelfs zelfveroordeling helpt niet! Hoogstens kunnen we ze tijdelijk transcenderen met mediTatie en mediCatie. Als we niet alleen diepgaand willen ontwaken naar Essentie, maar ook wakker willen blijven (!), omdat we authentieke zelfrealisatie in verbinding willen, omdat we absoluut ons wakkere verlichte zelf willen Zijn, vooral ook in eerlijk en rauw authentiek persoonlijk contact met elkaar, dan vereist dit dat we diep respect ontwikkelen naar deze ego-patronen en innerlijke conflicten, elk moment dat we ze tegenkomen bij onszelf en bij de ander. Authentieke zelfrealisatie vereist zeer grote helderheid en eerlijkheid naar onszelf en naar elkaar, in combinatie met grote (zelf)compassie, diepe liefde voor waarheid en een heldere commitment om echt in relatie met elkaar te blijven, zodat we het echte contact met elkaar kunnen doorleven. Dan kunnen we hier door heen groeien, stap voor stap, met full support van de briljante Kosmos. De Kosmos is absoluut echt en oneindig powerfull. Maar de Kosmos heeft onze echtheid heel hard van ons nodig, omdat de universele support alleen dan diepgaande transformerende impact kan hebben op onze ziel. Die universele support en power voor onze verdere groei en realisatie wordt sterk door ons belemmerd als we onze ‘rauwe echtheid’ en ons ‘liefdevolle hart’ van elkaar gescheiden houden.

Ik schrijf dit in aanvulling op wat ik in jouw post al aan jou geschreven heb, omdat ik het gevoel heb dat ik je tekort doe als ik je deze feedback niet ook geef. Het is zeer belangrijk dat we niet alleen bewust worden (1) van onze gekwetste gevoelens (of innerlijk gekwetst kind) en (2) van onze Essentie, maar dat we ook glashelder herkennen hoe we onze innerlijke gekwetstheid zelf onbewust in stand houden, (3) vanuit onbewuste identificatie met negatieve vader en moeder ‘ego-denkpatronen’ en ‘ego-rollen’, die we als kind van onze ouders hebben geslikt, geïnternaliseerd en gemodelleerd en (4) vanuit kinderlijke slachtoffer-rollen, terugtrekking, idealisering, dwingende behoeften, zelfverdoving en geen verantwoordelijkheid nemen. Dit zijn patronen die we als volwassenen bij onze diepere gevoeligheden vaak nog steeds hercreëren en uit-acten, naar onszelf én naar elkaar. We zijn dan op psychologisch niveau tegelijkertijd slachtoffers én daders…. We kunnen onszelf alleen maar grondig hiervan bevrijden als we ook werkelijk bereid zijn om onder ogen te zien hoe we deze innerlijke conflicten zelf hercreeren binnen onszelf en binnen onze relaties.

Lieve Anne, ik zie je zelden echt boos, maar ik herinner me toen je je een tijdje terug gekwetst voelde door mij en boos op mij was, dat je toen ook verharde en je van mij terugtrok. Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat je het uiteindelijk toch weer met mij (en jezelf) bent aangegaan! Maar ik ben niet vol vertrouwen over wat er gebeurt als je je opnieuw gekwetst en boos voelt naar mij? Ik gun je daarom van harte dat je gaat zien dat zowel ‘terugtrekking’, ‘bemoederende bescherming’, maar ook ‘woede met afgesloten hart’, elk rauw authentiek voedend en ondersteunend contact om hier echt met elkaar door heen te groeien sterk belemmert. Daarmee houden jullie jezelf en elkaar klein en vermijden jullie gelijkwaardig contact in je relatie. Dus voor iedereen die dit leest, wie verlangt naar full support van het Universum, en durft in zichzelf te herkennen wat ik hier beschrijf?