Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Praktische informatie Zomer Intensive

(3) 4 - 10 augustus 2019 ~ Uelenspieghel te Uffelte

Verblijf & eten

Uelenspieghel
Winkelsteeg 5
7975 PV Uffelte

Eten
Elke dag worden er drie heerlijke, vegetarische, verse maaltijden aangeboden. Met passie bereid door onze kok Conan Luidens | Creative Holistic Cooking. Hij heeft heel veel ervaring met koken voor groepen op intensives en festivals. Dieetwensen kunnen bij opgave doorgegeven worden. Bij specifieke wensen kan het zijn dat je gevraagd word zelf daarvoor iets mee te nemen.

Praktische zaken
Op deze lokatie regelen we veel praktische zaken zelf. Hiervoor maken we voornamelijk gebruik van co-creators. Daarnaast helpen deelnemers mee door hun eigen eet- en drinkgerei af te wassen, af en toe te helpen met eten opscheppen en mogelijk kleine andere klusjes.

Prijzen (volgen zsm)

De prijzen zijn per persoon en inclusief meetings, eten, koffie/thee, accomodatie en feestjes. Extra's (snacks, drankjes etc) kun je zelf meenemen. Iedereen wordt gevraagd zijn eigen eet- en drinkgerei af te wassen en af en toe te helpen met eten serveren en zaal opruimen. De overige taken worden door de kok & koksmaatjes & co-creators gedaan.

Er zijn diverse opties qua overnachten. Sanitair wordt gedeeld (meerdere douches/toiletten in de boerderij en in bijgebouw).

 • Eigen tent*: ...
 • Eigen camper/caravan: ...
 • Slaapzaal (max. 6 personen): ...
 • 2-persoonskamer in chalet/blokhutje of bijgebouw (eenvoudig): ...
 • 2-persoonskamer in boederij:  ...
 • 1-persoonskamer:  ...
 • Kinderen in eigen tent (in een kamer komt er € 10 per kind per nacht bij):
  • 0-3 jaar: gratis
  • 4-12 jaar: ...
  • 13-17 jaar: ...
 • Electra bij de tent/camper/caravan: € 7,50
 • Beddengoed huren: € 10

* NB Wil je in een tent, maar heb je die niet, kijk dan of je die kunt lenen, bijvoorbeeld via onze facebookpagina van het event.

Kinderen & jongeren
Deze prijzen zijn voor kinderen/jongeren die in een eigen tent slapen of bij hun ouders in de eigen tent. Als ze in een bed slapen in een pipowagen/caravan/kamer/slaapzaal, dan zijn er extra kosten aan verbonden.

 • 0-3 jaar gratis
 • 4-11 jaar € ...
 • 12-17 jaar € ...
 • 18-23 jaar € ...

Annuleringsvoorwaarden
Bij annuleren is tot 1 maand voor aanvang € 50 verschuldigd, daarna 50% van de deelnameprijs en vanaf 1 week voor aanvang is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Deze regeling geldt per aangemelde persoon vanaf aanmelding via het inschrijfformulier of mail. De regeling is onafhankelijk van reden van annuleren.

Kortingen

 • Vroegboekkorting tot 1 juli: Meld je vóór 1 juli aan en ontvang de vroegboekkorting: € 25 (volwassene), € 15 (jongere) of € 10 (kind).
 • Co-creator korting: Iedereen wordt af en toe gevraagd mee te helpen met kleine praktische zaken. Daarnaast is er een beperkt aantal co-creatorplekken voor mensen die extra helpen voor, tijdens en na de intensive. Je kunt kiezen voor voltijd of deeltijd co-creator. Voltijd: 6 dagen co-creeren + helpen bij opbouw en afbouw = € 100 korting. Deeltijd: 3 dagen co-creeren en helpen met opbouw of afbouw = € 50 korting. De taken nemen ongeveer 1 a 1,5 uur per dag in beslag en vinden in principe niet plaats tijdens de meetings. Bij je aanmelding kun je doorgeven of je hierin interesse hebt. Mogelijke taken zijn de zaal steeds gereed maken, sanitair schoonmaken, afwas- en afvalstraat bijhouden (niet zelf afwassen), fotograferen (vol), filmen meetings, kinderteam (plaatsing in overleg met kinderteam).

Korter komen
Het liefst hebben we dat mensen er de hele intensive bij zijn i.v.m. de diepgang van hun eigen proces en dat van de groep. Maar mocht dat niet lukken dan kan korter komen ook. Hiervoor geldt de volgende regeling: Het minimum aantal dagen dat je kunt komen is 2 x 24 uur. Per 24 uur rekenen we 19 % van de deelnameprijs. Dat betekent, dat de kosten dus het volgende percentage worden: bij 2 dagen: 38%, bij 3 dagen: 57%, bij 4 dagen: 76 %, bij 5 dagen: 95%.

Vrije tijd mogelijkheden

De Intensive vindt plaats op het prachtige natuurterrein van De Uelenspieghel in Drenthe. Een heerlijke plek, met veel ruimte en natuur. Je kunt er heerlijk wandelen in een prachtige omgeving met bos, heide en vennen, etc. In de ochtenden wordt er voor de liefhebbers Ecstatic Dance georganiseerd. Zwemmen kan op 15 minuten lopen in de vaart (met strandje).

Kinderen & jongeren

Kinderen
Tijdens één meeting overdag zijn de kinderen vanaf vier jaar welkom in het kinderveld, waar ze onder begeleiding van het kindersupportteam kunnen zijn en spelen. Ouders kunnen dan naar de meeting gaan of ervoor kiezen in dit kinderveld te blijven (even of de hele tijd). Het is fijn als je in afstemming met je kind en het kindersupportteam blijft om te zien wat klopt en wat je kind en jij nodig hebben. Kinderen onder de vier jaar zijn ook welkom in het kinderveld, mits hun vader of moeder erbij is. Als er overdag meerdere meetings zijn (meestal niet), is er tijdens die tweede meeting geen kinderprogramma. Ouders kunnen dan onderling iets regelen als ze toch bij die meeting willen zijn.

Jongeren
De jongeren hebben een eigen plek, in verbinding met de rest van het veld (de kinderen en volwassenen). Ze zullen soms deelnemen aan de gewone meetings en er zijn ook speciale meetings zijn alleen voor de jongeren. Ook worden er misschien family-meetings gepland (voor ouders, jongeren, kinderen en andere geïnteresseerden).

Activiteiten
We gaan misschien enkele workshops organiseren voor kinderen, jongeren en/of volwassenen, bijvoorbeeld theater, dans, boogschieten of yoga. Daarnaast zijn deelnemers/ouders uitgenodigd om in de vrije tijd zelf ook activiteiten met de kinderen te ondernemen.... speurtochten, verstoppertje, hutten bouwen, voetballen, spelletjes voor binnen en buiten, dansen, muziek maken, boomklimmen, picknicken, zwemmen... 'It takes a village to raise a child’.

  

Vervoer

 • De Uelernspieghel ligt net buiten Uffelte in Drenthe. Zie hun site voor routetips.
 • Zoek je een lift of heb je er eentje in de aanbieding? Dat kan je delen in ons facebook-evenement.
 • Kom je met OV? Neem dan de bus vanaf Meppel naar Uffelte en stap uit bij halte 'Weg achter de Es'. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen.

Organisatie

De Intensives worden georganiseerd door het organisatieteam: Gaby, Angelo, Saskia, Irene en Ariane. Tijdens de Intensives zijn er ook co-creators die helpen met het praktische reilen en zeilen rondom de Intensives (oa kinderteam en zaalteam). Zij krijgen korting op de deelnameprijs. Ook worden deelnemers af en toe gevraagd te helpen met praktische taken.

Contact
  

Voor (praktische) vragen over de intensives, neem contact op met Irene (06-42876676) of Saskia (06-14424262) of info@heartofawakening.nl.