Je focust totaal op de blissvolle zelfacceptatie, compassie en zelfliefde van je Essentie. Gewoon omdat je er zin in hebt, omdat je het nodig hebt, omdat je ervan houdt, omdat je ernaar verlangt. Het gaat hier puur om jouw liefde voor diepgaande zelfacceptatie en zelfcompassie.

Angelo: Hoe zou het zijn om bij elke pijnlijke ervaring en belemmering jezelf steeds weer te herinneren aan het verwelkomen van elk lijden in de wijsheid, acceptatie en zachtheid van jouw Essentie? Simpelweg je innerlijk weten herinneren over de liefdevolle vriendelijkheid en compassie van je Essentie en daar full power op focussen? Want je weet hoe goed dat voelt. Je weet hoe belangrijk dat is voor de verdere ontdekking en integratie van je mogelijkheden.

Herinner jezelf gewoon aan de waarheid hiervan en focus erop dat alles welkom is in de liefde van je hart. Dan hoeft geen enkele pijn meer weg. Dan hoeft geen enkel ego-patroon meer weg. Dan hoeft geen enkel probleem meer weg. Dan mag alles door jou gezien en gevoeld worden. Dan kun je altijd in relatie blijven en echt contact toelaten. Want in ons hart zijn we verbonden met iedereen.

Kortom, elke keer als je pijnlijke situaties, emoties, gekwetste innerlijke kindstukken, ego-patronen en innerlijke conflicten tegenkomt, dan zie je dat als perfecte kans om de rijkdom van je Essentie onmiddellijk meer te kennen, jezelf dieper te voelen en te realiseren en meer contact en relatie toe te laten.

Je wilt gewoon elke worsteling, of die nou met een klein beetje stress gepaard gaat of met intens lijden, gebruiken als kans voor verdere verdieping van je verlichting. Zodat je werkelijk door je patronen héén kunt groeien in essentiële volwassenheid en verlichte menselijkheid. Hoe zou dat zijn?

Marie: Ja, ik verlang daar ontzettend naar. Het is voor mij heel erg nodig wanneer ik in zo’n moeilijk stuk zit… Ik mag het niet discipline noemen, want dan ga ik te hard werken, maar ik moet wel die focus hebben.

A: Precies. Je focust totaal op de blissvolle zelfacceptatie, compassie en zelfliefde van je Essentie. Gewoon omdat je er zin in hebt, omdat je het nodig hebt, omdat je ervan houdt, omdat je ernaar verlangt. Het gaat hier puur om jouw liefde voor diepgaande zelfacceptatie en zelfcompassie. Trouw zijn aan je liefde voor de compassie. Daarom doe je het. Echte discipline, essentiele dicipline, doe je nu eenmaal niet omdat “het moet”, maar doe je vanuit waarheid en liefde. Essentiele dicipline is pure Liefde.

M: Mmm, fijn om te horen.

A: Je focust dus op Essentie puur vanuit jouw liefde voor blissvolle zelfacceptatie, zelfcompassie en zelfliefde. Liefde voor de liefde. Liefde is je verlichtingsdrive. Daarom doe je het.