Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Persoonlijke Waarheid is de Koninklijke Poort

Angelo Vasalos

Authentieke Zelfrealisatie is niet alleen ontwaken naar Waarheid en Essentie, maar vraagt om Zelfrealisatie van Waarheid en diepgaande persoonlijke integratie van jouw Essentie, binnen jezelf, je relaties en je persoonlijke leven. Authentieke Zelfrealisatie vereist dat je steeds dieper commitment aangaat met jouw persoonlijke waarheid. Want jouw unieke persoonlijke waarheid is de Koninklijke Poort naar jouw verlichte Essentie. Naar totaal echt worden, naar je gevoelens en naar elkaar. Je passie voor waarheid is de absoluut persoonlijke poort naar de verlichte rijkdom van jouw leven: jouw relaties, uitdagingen, persoonlijke groei, carrière en sublieme toekomst.

PASSIE VOOR PERSOONLIJKE WAARHEID

Naarmate je relatie met waarheid steeds persoonlijker wordt, kun je vaker, langer en dieper contact toelaten met Essentie. Je kunt dan de verlichtende en bevrijdende power van waarheid steeds helderder zien. En middels waarheid kun je de blissvolle empowerende capaciteiten en kwaliteiten van Essentie steeds meer zien. Dit heldere zien biedt de mogelijkheid om jouw essentiële capaciteiten en kwaliteiten steeds vollediger te voelen en steeds dieper te integreren binnen jezelf, binnen je relaties en binnen je dagelijkse functioneren. Zo wordt je steeds waarachtiger en authentieker in het contact dat je aangaat met jouw waarheid en het contact dat je aangaat met gelijkgestemde vrienden. Contact dat diep voedend en ondersteunend is. Contact dat creatief en inspirerend is. Zo kan binnen ons ontwaakt zijn naar verlichting een diepgaande persoonlijke groei plaatsvinden. Zo groeit jouw verlichte menselijkheid. Volledige Zelfrealisatie vereist daarom absoluut helder zien van de volledige waarheid van je persoonlijke ervaring. Je wilt daarom steeds helderder de totale waarheid zien van dat wat is:
1. Relatieve Waarheid: Wat is de waarheid van de situatie?
2. Essentiele Waarheid: Wat is de waarheid van Essentie?
3. Absolute Waarheid: Welke belemmering is niets?

ESSENTIE IS PURE BLISS: ZIEN, WAKKERHEID, BRILJANTIE, INTENSE LEVENDIGHEID, ABSOLUTE EENHEID, LIEFDE EN VERVULLING

Passie voor persoonlijke waarheid helpt jou om voorbij belemmerende illusies te kijken en je schitterende Essentie steeds helderder te zien. Zodat je haar ten volle kunt voelen en er volledig mee kunt versmelten. Diep in ons hart willen we Essentie absoluut helder zien. Want Essentie is intense levendigheid, pure schoonheid en verlichting. Essentie is briljantie, intense wakkerheid en absolute vrijheid. Het is volmaakte eenheid en diepe vervulling. Essentie is het echte leven. Het is Absolute Liefde. Het is wat mensen mooi maakt. Essentie is dat waar wij ontzettend van genieten als we er echt contact mee hebben. Het is dat waar we intens naar verlangen als we het lijken te missen. Elk moment dat we Essentie zien en ervaren, voelen we onmiddellijk passie, geluk, vrijheid, kracht, juiciness, autonomie, verbondenheid, helderheid, power, bliss, etc. Essentie is onze schitterende verlichte natuur. Het is wat iedereen is. Essentie is wat ZIJ is, wat HIJ is, wat WIJ zijn. Essentie is wat JIJ bent.

ESSENTIE ZIEN IN ALLES: ABSOLUUT ZIEN

Diep in je hart wil je altijd altijd Essentie zien: in jezelf, in de ander, in de wereld. Je geniet van de schoonheid van Essentie in een prachtige boom. Of van de kwetsbaarheid en pure vreugde van Essentie in een lachende baby. Je bewondert de immensiteit en tijdloosheid van Essentie in een machtige berg. Of het mysterieuze ervan in de schitterende sterrenhemel. Maar je wilt Essentie óók zien in je eigen gevoel, in je eigen denken en in je willen. Wie wil niet de creativiteit, verlichting en intense wakkerheid van Essentie zien in zijn eigen denken? Wie wil niet de vitaliteit, kracht en power van Essentie zien in haar eigen verdriet en boosheid? Of de liefde, passie en levenslust van Essentie in de verlangens van je hart? Je wilt Essentie altijd glashelder kunnen zien: in situaties, in je uitdagingen en mogelijkheden. Altijd en overal! Je hart houdt intens van Esentie. Je wilt er totaal één mee zijn. Absoluut één. Wat al zo is. Maar je wilt het echt kunnen voelen. Helemaal voelen. Totaal voelen. Want elk moment dat je settelt in jouw passie voor waarheid, settelt in jouw verlichte Essentie, voel je je onmiddellijk verlichter, rijker en dieper vervuld! Settelend in jouw waarheid en Essentie ervaar je zo op natuurlijkerwijze steeds méér gepassioneerde creatieve flow.

HET WAKKERE HART: LAAT BEVROREN GEVOELENS SMELTEN IN DE LIEFDE VAN JE HART EN INTEGREER HUN DIEPE WIJSHEID EN FUNCTIE

Maar de bliss van verlichting, contact en flow laten ons natuurlijkerwijze ook onze 'schaduwen' zien: het belemmerde kostbare potentieel dat in de loop van ons leven pijnlijk onderbelicht is gebleven. Door onze toenemende passie voor waarheid, voor Essentie, voor echt worden en voor echt contact met onze gelijkgestemde vrienden, kan onze briljante Essentie onze (in diepere onbewuste ego-structuren opgesloten) essentiële gevoelens en verlangens van binnenuit opstuwen. Zodat de waardevolle Essentie en diepe wijsheid die aanwezig zijn binnen elk gevoel glashelder door ons gezien kunnen worden en zorgvuldig geïntegreerd kunnen worden binnen ons dagelijks leven. De briljante power van onze Essentie begint als het ware van binnenuit het ego te 'masseren'. In de intense warmte, verlichting en energie van het vuur van het Wakkere Hart, kunnen diepere bevroren gevoelens op natuurlijke wijze ontdooien, smelten en integreren, zonder meditatie, zonder spirituele of psychologische technieken (of andere kunstmatige beoefeningen), maar simpelweg door samen helemaal echt te worden en weer echte relatie toe te laten. Authentieke rauwe emoties worden verwelkomd in ons Wakkere Hart en in het liefdevolle veld van onze relaties: onderdrukte en afgesplitste 'gut feelings' zoals diepe verlangens, weerstand, verdriet, irritatie, boosheid, woede, haat, gekwetstheid, diepe pijn, eenzaamheid en wantrouwen. Omdat afgesplitste kinddelen of 'bevroren kleuters' diep omarmd worden in de absolute helderheid en liefde van ons Wakkere Hart, kunnen we hun essentiele functies, diepe wijsheid en betekenis, met betrekking tot de situaties en omstandigheden van ons leven, diepgaand integreren zodat we die voluit kunnen leven binnen de concrete situaties die daar om vragen. Empowerende gevoelsdimensies die een eeuwigheid onderdrukt en opgesloten zijn geweest binnen pijnlijke belemmerende verhalen in de diepte van ons onbewuste, kunnen zo op verlichte wijze ons dagelijks functioneren verrijken.

STOP MET TERUGTREKKEN: HERSTEL JOUW RELATIE MET ABSOLUTE LIEFDE...!

Precies daar waar we ons als verlicht kind, lang lang geleden, op een diep gevoelsniveau hebben moeten terugtrekken, van onszelf, van onze vaders en moeders, van onze familie en van de wereld, precies daar waar we ons innerlijk hebben teruggetrokken van Absolute Liefde, precies dáár biedt de briljante wakkerheid van onze Essentie ons opnieuw schitterende uitdagingen om de essentiële relatie met onze vrienden, met de wereld, en met de Absolute Liefde van Essentie, weer op verlichte wijze te ontdekken, te verdiepen of te herstellen.

HET VERLICHTE ZICHT: VOORBIJ 'ROZE BRILLEN' EN 'DONKERE BRILLEN' KIJKEN

Wat ons authentieke Zelfrealisatieproces soms behoorlijk ingewikkeld kan maken is dat binnen dit essentiële proces van smelten binnen het Wakkere Hart van Essentie niet alleen onze diepere empowerende gevoelens, weerstanden en verlangens (onze 'gut feelings') steeds krachtiger beginnen op te komen, maar tegelijkertijd met die gevoelens óók allerlei belemmerende beelden en belemmerende "verhalen" ons bewustzijn beginnen binnen te stromen. Dit zijn de pijnlijke 'ongedifferentieerde idealiserende en devaluerende beelden' die we onbewust creëren, over de realiteit van de situaties en omstandigheden van ons leven. Deze idealisering en devaluatie binnen ons denken zijn de 'roze brillen' en 'zwarte brillen' die ons natuurlijke verlichte zicht belemmeren: "Die nare situatie is toch okay...?", "Mijn terugtrekking is spiritueel....", "Als ik mediteer hoef ik dat spannende contact toch niet aan te gaan...?", "Ik laat mijn emoties transformeren...", "Mijn gevoelens zijn niet okay...", "Haar weerstand is slecht...", etc.

ONBEWUSTE IDENTIFICATIE MET 'ONGEDIFFERENTIEERDE VERHALEN' EN DE PIJNLIJKE DISSOCIATIE VAN VERLICHTING

Onze ongedifferentieerde denkpatronen zijn ontstaan in de jongste fasen van onze ego-ontwikkeling. Onze onbewuste identificatie ('negatieve versmelting') met deze ongedifferentieerde verhalen lijkt dan zeer vanzelfsprekend. Kritiekloos verliezen we onszelf in onze mentale creaties en kritiekloos ondergaan we dan het automatisch daarmee gepaard gaande onbewuste dissociëren ('afsplitsen'): (a) van de realiteit, (b) van Essentie en (c) van onze essentiële relaties. De verlichting van Essentie verliezen lijkt dan zo vanzelfsprekend. Betoverd door onze eigen verhalen vallen we in slaap en beginnen weer te dromen. Maar dankzij onze passie voor waarheid, en dankzij onze gevoeligheid naar de pijnlijkheid van onze innerlijke verhalen, raken we steeds sterker gemotiveerd om te gaan ontdekken (a) welke mentale strategieën en welke ongedifferentieerde idealiserende en devaluerende beelden de verlichte realiteit van de situaties en omstandigheden van ons leven versluieren en (b) wat er daadwerkelijk gebeurt in de situaties en omstandigheden van ons leven.

SETTEL IN HET WAKKERE KIJKEN VAN ESSENTIE

Middels jouw toewijding aan waarheid kun je glashelder herkennen, begrijpen en doorzien hoe je je onbewust blijft identificeren met jouw ongedifferentieerde idealiserende en devaluerende mentale creaties. Anders gezegd, hoe blijf je jouw verlichte zicht belemmeren met jouw 'roze brillen' en 'donkere brillen'? Vanuit directe herkenning (en stabilisering) in het Wakkere Kijken van Essentie kun je steeds sneller doorzien hoe je krampachtig vermijdt om meer gedifferentieerde visies te ontwikkelen over de uitdagingen en probleemsituaties uit jouw persoonlijke leven en over hun essentiële mogelijkheden. Vanuit het Wakkere Zien van Essentie zie je steeds helderder hoe iedere onbewuste identificatie met belemmerende beelden een fixatie creëert, een tunnelvisie of bewustzijnsvernauwing, die jou onbewust maakt van verlichting en van de realiteit. Je ziet dan glashelder hoe je jouw bewustzijnsvernauwing creëert door jouw naïeve geloof in je zelfgecreëerde idealiserende en devaluerende beelden: door je eraan vast te klampen, jezelf en de ander ervan te willen overtuigen, er selectief informatie bij te verzamelen, bewijzen bij te zoeken en drammerig gelijk in te willen hebben. Je doorziet dan glashelder hoe je belangrijke aspecten van de realiteit en van Essentie glashelder vermijdt.

DE EVOLUTIONAIRE POWER VAN ESSENTIE: BLISSVOLLE DIFFERENTIATIE EN INTEGRATIE

Van diepe bliss "vallen" we vaak onverwachts in diepe pijn. Volgens onze verhalen lijkt alles dan mis te gaan. Maar in werkelijkheid gaat alles perfect! Want de Evolutionaire Power van Essentie is altijd gericht op bewustwording, differentiatie en integratie, relatie en communicatie, ontwikkeling en groei. Steeds méér realisatie. Steeds gedifferentiëerder en geintegreerder ZIEN. Oh, wat een helderheid, wat een bliss....!

De Evolutionaire Kracht van Essentie is gericht op:

(1) Steeds helderder en gedifferentieerder zien van de realiteit van ons leven en van de schitterende Essentie in en om ons heen. Bijvoorbeeld de Essentie van de ander, de Essentie van onze gevoelens, de Essentie van ons denken, de Essentie van de situatie, etc.

(2) Diepgaande integratie van de specifieke essentiële capaciteiten en kwaliteiten van Essentie die vereist worden door de situaties en ontwikkelingen van ons leven,

(3) Doorzien van onbewuste vermijdingsstrategieën rond volledig staan voor onze persoonlijke waarheid, rond echt worden naar ons gevoel, naar onze gut-feelings, authentiek contact/relateren en essentiële actie.

Gelukkig is wie en wat wij zijn altijd al absoluut vrij, volmaakt en compleet. Maar we willen dat onze realisatie steeds completer wordt. Nog echter. Nog helderder. Nog verlichter. Nog gedifferentieerder en geintegreerder. Nog liefdevoller. Nog meer onszelf. Steeds meer 'worden' wie en wat we altijd al echt zijn. Samen. Met elkaar. Natuurlijke verlichting van binnenuit. Authentieke relaties in dienst van Essentie. De koninklijke weg van het Hart....