Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Lééf je Essentie!

Angelo Vasalos

Aan de ene kant is er de essentiële autonomie, de commitment en de intentie die je zelf maakt om jezelf absoluut te willen realiseren, in de diepste diepte. En aan de andere kant is er de commitment om het samen aan te gaan, want je wilt jouw absolute vrijheid zo snel mogelijk herkennen en begrijpen, je wilt hem volledig voelen en realiseren. Je wilt daar toch niet honderd jaar over doen? Tien, twintig, dertig jaar, of duizend levens, in een teruggetrokken semi-verlichte space is verloren tijd. Dat wil je niet. Dat is zonde. Zonde van het prachtige Leven! Zonde van het spannende avontuur! Dus willen we elkaar en onze fundamentele connectedness daarin optimaal benutten. Daarom maken we op een verlichte wijze gebruik van de natuurlijke kracht van het persoonlijke authentieke contact met elkaar. Samen voor waarheid gaan is toch veel leuker? Samen de Spirit van Waarheid leven!! En samen zie je ook zo ontzettend veel méér! Want het enige wat je uiteindelijk altijd weer uit die verlichte staat trekt is het ego.

Dit betekent dat ik een verantwoordelijkheid naar jou heb om totaal te zijn in wie en wat ik ben. Zoveel als dat ik kan. Ik heb de verantwoordelijkheid naar jou om mijn waarheid te leven. En eerlijk te zijn en waarachtig. Ik heb de verantwoordelijkheid naar jou om mijn emoties te voelen en eerlijk te zijn over wat ik voel. Als ik boos ben of verdrietig ben of eenzaam, of whatever, om daar contact over te maken. Die verantwoordelijkheid heb ik naar mezelf, maar ook naar jou. Dat is essentiële verantwoordelijkheid. Essentiële verantwoordelijkheid is ook: Ik heb de verantwoordelijkheid naar mezelf, om mijn belemmeringen te herkennen en door te prikken en niet erin te blijven hangen. Omdat ik dan veel meer aanwezig kan zijn met jou, kan zijn met jou wie ik ben. Essentiële verantwoordelijkheid is ook: Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor mijn eigen bevrijding en verlichting, ik ben ook verantwoordelijk voor de bevrijding en verlichting van jou! Ik heb ook daar een verantwoordelijkheid in. Niet op de egocentrische manier van: “Oh, zal ik jou even helpen, je moet ook even wakker worden, joh! Dat is beter voor je en dan wordt je een gelukkiger mens.” Nee, dat is typisch weer ego: gekunsteld, niet authentiek, niet echt, niet waarachtig! We hebben hierin een verantwoordelijkheid naar elkaar, in de zin van: We zien elkaars essentie heel goed. En we zien ook heel goed bij elkaar hoe de ander uit contact gaat met zichzelf. Uit contact gaat met zijn essentiële autonomie. Uit contact gaat met de essentiële verbinding. En daardoor niet helemaal zichzelf kan zijn. Zichzelf belemmert. We zien dat!

Verantwoordelijkheid is dan om daar contact over te maken. Je waarheid te delen, je feedback te delen. Essentiële verantwoordelijkheid is een heel belangrijk aspect ook van “essentiële wil”. Kortom, er is een sterke connectie tussen essentiële verantwoordelijkheid en essentiële wil.