Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Je Verlangen Ontvangen

Angelo Vasalos

Angelo: Je zegt: Er is een verlangen en dan een terugtrekking van dat verlangen, maar wat er tussendoor gebeurt…

Deelneemster: Ja, dat weet ik eigenlijk niet.

A: Zullen we daar eens naar kijken dan?...Dus je voelt dat je zin hebt om te vrijen, dat verlangen komt op, je deelt dat, of je maakt dat kenbaar, en dan?

D: Ja, ik voel me dan gekwetst.

A: Gekwetst, want? Wat denk je dan als jij je gekwetst voelt?

D: Dat ik dan niet meer zo goed weet waar ik dan heen moet met mijn verlangen.

A: Okay! En je voelt je niet welkom?

Andere D: Ik zie heel veel vrouwen knikken, zo herkenbaar.

A: Okay, en dan komt die terugtrekking. Dus je trekt je terug van de pijn, de pijn dat je je niet ontvangen voelt in het verlangen… Dus je zou kunnen zeggen dat wat jij naar buiten projecteert is "hartelijke verwelkoming".

D: Jaa… (zucht en lacht door de tranen heen)

A: En die krijg je op dat moment niet. En dat doet pijn. En je projecteert dit omdat, dat is wat ik vermoed, jij in eerste instantie je eigen hartelijke verwelkoming binnen jezelf onbewust onderdrukt.

D: Ja.

A: Dat constateer ik uit het feit dat je in eerste instantie zegt: “Ik voel dan een verlangen en dan ga ik opeens me ervan terugtrekken.” Maar wat zit daar tussenin, denkbik dan? Het Zijn bij jouw verlangen. Het bewust ontvangen van je verlangen in je eigen hart. De bliss voelen van dat verlangen. Van je verlangen naar seks. Daar kom je niet aan toe. Dat sla je onbewust over... Dus het gevoel komt op, je probeert het te uiten en je wordt niet ontvangen: “Shit Auw.” Maar in wezen is die pijn, zou je kunnen zeggen, dat je het verlangen niet helemaal ontvangt in je eigen hart. Dat je dat niet geleerd hebt. Dus daar ligt een hele mooie kans om dat alsnog te leren! Dus het leren van de shift van "Mijn verlangens moeten welkom zijn in het hart van de ander" naar "Hee, IK moet er ZIJN voor mijn verlangens! Want ik ben het wakkere hart. Maar dan moet ik wel ZIJN bij mijn verlangens! En mijn verlangen helemaal VOELEN". Dus helemaal aanwezig zijn.... helemaal verwelkomen.... helemaal toelaten.... met liefde kijken naar je verlangen.... voelen hoe dat verlangen heen en weer tintelt door je lijf....

Dus het begint met helemaal sexy zijn in jezelf. Sexy zijn omdat jij je verlangen helemaal ontvangt, helemaal voelt, en er zelf helemaal BIJ aanwezig bent: “Ik heb een verlangen, maar ik BEN niet mijn verlangen! Ik ben mezelf, ik ben lekker levendig klaarwakker Zijn, en mijn verlangen, dat ben ik OOK!"

D: Ja, dat is een soort “zinnetje” zeg maar…een mantra, en het heeft niet geholpen alleen maar die zin te zeggen tegen mezelf. Terwijl ik niet kan zien waar het hem in zit… een zin die dan ook weer wat overslaat.

A: Als het een “mantra” lijkt, dan geeft dat iets aan van hoe onpersoonlijk je relatie is met je eigen verlangen.... Ja, dan is het een zin die wat overslaat. Het gaat om de waarheid van je ervaring: “Hee, ik kan niet ZIJN bij mijn eigen verlangen. Ik kan mijn eigen verlangen niet verwelkomen!”

D: Ja, dat lukt me gewoon niet met alleen maar dat gewaarzijn.

A: Nee, maar hoor je wat je zegt: “dat gewaarzijn”: Je bent toch niet alleen maar gewaarzijn? Alleen maar “OHHHMMM”…? Jij bent ook volheid, je bent ook wijsheid, je bent kracht , je bent liefde. Jij bent zoveel meer dan alleen maar “gewaarzijn”! Wat moeten we nou met seksuele gevoelens alleen maar "in gewaarzijn"?

D: Nee, dat lukt ook niet.

A: Nee, je wilt totaal aanwezig zijn bij dat gevoel! Je wilt niet alleen maar naar dat gevoel zitten kijken de hele tijd!

D: Nee!

A: (met een hoog stemmetje) “Oh, wat zien we hier weer bewegen? Oh?!” (volle stem)Je wilt erbij ZIJN, je wilt jezelf VOELEN. Je wilt de volheid voelen van wie je bent terwijl dat verlangen in je opkomt. Je wilt je hart voelen, je wilt je blijdschap voelen in je hart op het moment dat je verlangen ziet. Jij wilt je ONTVANKELIJKHEID voelen terwijl dat verlangen door je heen gaat. Je wilt je intelligentie voelen terwijl je naar dat verlangen kijkt en daar intelligente gedachten over hebt. Essentie is zoveel meer dan alleen maar Gewaarzijn! Gewaarzijn is heel belangrijk. En veel tradities benadrukken dat, maar om je daar nou helemaal blind op te staren: We zijn veel meer dan Gewaarzijn. Volheid, intelligentie... en al die kwaliteiten die horen helemaal bij jou. Dit is allemaal JIJ. Je wilt JOU voelen! Niet alleen maar gewaarzijn. En zeker niet alleen maar “dat” gewaarzijn.

D: Nee.

A: Je wilt JOU voelen!

D: Ja.

A: En hoe is dat, als ik dat zeg?

D: Ja, dat is heel fijn als je dat zegt…Maar ik krijg nu weer iets van: maar hoe moet dat dan?

A: Nee, dat MOET dus helemaal NIET!!

D: Nee (opgelucht)...

A: Nee, waar het om gaat is dat het persoonlijk is. “Ik wil mezelf voelen. Ik wil mezelf voelen". Hoe is dat NU?

D: Ja, dat is heel fijn, ga ik weer voelen...

A: En realiseer je, het gebeurt ook nu in ons contact: Ik deel iets met je, en jij vertaalt dat meteen in “hoe moet dat”? Nou, dat doe je met je verlangen natuurlijk ook. Komt een verlangen op en je denkt “Hoe moet dat? Hoe gaan we dat doen?” (roept naar haar partner in de zaal: "Hee, wil je even meewerken?!!")

Andere D: Doe het even! Haha…

A: Dus het gebeurt nu ook, ik deel met je en je mist dan dat je jezelf voelt en ontvangt wat ik met je deel. Wat wel kan, maar dat heeft niets te maken met “hoe moet dat?”, is dat jij je afwezigheid ook VOELT: “He, Angelo zegt dingen tegen me, ik hoor wat hij zegt, ik snap wat hij zegt, maar ik voel mezelf niet. Dat is NU de waarheid van mijn ervaring. Ik ben er niet.” Of als er verlangen opkomt, je voelt verlangen en je constateert: “Ik BEN er niet. Shit! Er is alleen maar verlangen. Er is alleen maar Seks nu. En ik ben er niet. Ik ben niet thuis!... Hoe voelt dat? Ik zie dat ik er niet ben. Wat afschuwelijk eigenlijk! Zit ik hier met een verlangen en ik voel mezelf helemaal niet. Er is niemand die dat verlangen ontvangt: Bah! Gadverdamme, ik wil er zijn gewoon. Ik wil niet alleen maar een seksueel verlangen zijn! En een denkend, oordelend hoofd! -Komt er weer zo’n gedachte van “Hoe moet dat dan?” Kom op zeg, daar heb ik al helemaal niks aan. Ik wil gewoon dealen met die situatie, en dat gewoon voelen! Ik mis mezelf nu. En die gedachte van “hoe moet dat dan?: weg ermee!!! Kan ik helemaal niks mee!! Stom verhaal! Ik mis MEZELF. Dat is ECHT iets: een voelbare ervaring. Er is een seksueel verlangen en IK BEN er niet, IK verwelkom het niet. Ik WEET dat ik ben, maar ik voel mezelf niet: Ahhh!- Nou, ik begin mezelf nu trouwens toch wel een beetje te voelen eigenlijk…Zit wel power in eigenlijk, er is een seksueel verlangen, ik BAAL ervan dat ik mezelf niet voel, maar in dat balen zit wel POWER! Dat is goed om te voelen! En niet alleen power, ik begin ook Liefde te voelen: de LIEFDE voor ZIJN. Ik mis mezelf omdat ik van mezelf hou: Ik wil er ZIJN! Ik ben toch verdomme belangrijker dan dat hele “kutverlangen”. (lachen in de groep)

En dan kun je je man er ook nog in betrekken, dan zeg je: “Goh ik ben me toch een partij “pissed-off”, want ik heb zin, maar ik voelde mezelf helemaal niet, man. Verdomme! Ik wil mezelf weer helemaal voelen! Tot in de diepste diepte...!! "