Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Doe Normaal: Wees Gewoon je Verlichte Zelf


Angelo Vasalos Vasalos: Doe normaal, wees gewoon je verlichte zelf! Doe normaal, wees gewoon je verlichte Essentie en weet…. en voel de rest er allemaal bij. Daar komt het eigenlijk op neer. En hoe voelt dat? Simpelweg jezelf zijn?

Deelneemster: Ja, het voelt zo eenvoudig!

A: Ja, zo eenvoudig. En hoe is dat, om die eenvoud te voelen? Simpelweg jezelf zijn?

D: Heel blij wordt ik daarvan. Heel erg blij!!

A: Ja, dat snap ik, ik wordt ook heel blij van JOU!

D: Het is net alsof: Dit is het oorspronkelijke kind, weet je? Het Licht wat ik altijd was. En niet dat meisje wat iemand moest "worden".

A: (naar alle deelnemers) En voor jullie allemaal geldt nu, als je Gaby ziet en voelt, dan voel je dat dingen je diep raken, omdat je haar Essentie voelt. En dat is natuurlijk heel belangrijk. Maar het gevaar wat je loopt is dat je nu de hartelijkheid bij Gaby voelt, of haar openhartigheid, of haar wijsheid, gevoeligheid of grootsheid, en dat je dat allemaal met haar meevoelt, dus meevoelt met haar Essentie, maar dat je tegelijkertijd uittreedt uit jezelf. Want als je jezelf in haar verliest dan zul je volautomatisch afsplitsen van je verlichte Zelf, onbewust dissociëren van je eigen Essentie ZIJN. En hier geldt: dat is natuurlijk absoluut ongewenst!! Want: "Ik zie een Gaby, maar ik ben geen Gaby! IK BEN mezelf!" En ik wil mezelf blijven voelen. Zodat ik vanuit mijn wakkere echte Zelf, vanuit mijn eigen Essentie, aanwezig kan zijn bij Gaby's Essentie. Zodat ik haar Essentie kan voelen binnen de Essentie die IK BEN. Want alles wat hier "om je heen" gebeurt, verschijnt in werkelijkheid allemaal binnen jouw Absolute Wakkerheid. Misschien viel het je nog niet op, maar alles wat hier gebeurt, gebeurt in jou. Iedereen die hier zit, zit in JOU....! Iedereen verschijnt hier in jouw bewustzijn. Deze hele kamer gebeurt in jouw bewustzijn. Gaby zit in jouw bewustzijn! Maar, "IK BEN haar niet", want wat je ook om je heen ziet, dat ben je niet. Je kunt alles voelen, overal een mee zijn, maar het belangrijkste waar je een mee wilt zijn is natuurlijk met jezelf. JIJ bent immers de basis van alles: "IK BEN".... En jouw ZIJN is alles. Jouw Wakkere Kijken is absoluut een met alles. Er is dus op een diep niveau absoluut niets anders dan JIJ, niets anders dan jouw Zijn. Maar de paradox is dat vanuit jouw Wakkere Kijken tegelijkertijd elk ding en elk persoon ook weer absoluut uniek is. En hoe voelt dat...?

D: Wat mij steeds weer zo raakt, elke keer als jij zegt "Er is niets belangrijker dan jezelf voelen", dat ik dan heel erg blij wordt en tegelijkertijd verdrietig. Ook wordt ik heel opgewonden....

A: Haha, ja, ja, jezelf ZIJN is heel erg opwindend!

D: Daar hadden we het juist net over, ik heb dan vaak zo'n gevoel van alsof ik zenuwachtig ben, maar ik kom steeds meer tot de ontdekking: Het is helemaal geen zenuwachtigheid! Het is opwinding!

A: Pure opwinding!

D: Echt helemaal wow, dat mag echt, dat mag gewoon verdorie echt!

A: Dat mag echt! Ja… wow....

D: Dat is zo veel! En dan hoef ik inderdaad niet dat aangepaste meisje te zijn, of al die ideeën die opkomen van: “Ja, er zitten hier heel veel wijze mensen, dus dan moet ik mijn mond houden…”

(allemaal lachen) Al dat soort verhalen! Nee! Er is niets belangrijker dan mezelf voelen.

A: Precies.

D: En dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

A: Nee, want het idee dat je je zou moeten aanpassen aan al die "wijze mensen", is eigenlijk alleen maar je ego. En je ego concept is altijd slechts wat je ziet, maar niet wat je bent. Want: "Ik heb een ego, maar Godzijdank, ik BEN niet mijn ego!"

D: En hoe lekker is dat?! En daar wordt ik zo nieuwsgierig en opgewonden. Zo van: wat gaat er allemaal nog gebeuren, wat ga ik allemaal nog zeggen? En hoe lekker dat ik daar allemaal bij mag zijn? Dat ik het helemaal mag voelen… Ik hoef nooit meer weg!

A: Ja, mooi! En als we Monika nu voelen, wat zien we dan van haar Essentie? Wat raakt ons van haar Essentie?

Andere Deelnemers: Leven! Passie! … Ja energie, oh…! Wat lekker…

(dialogen uit 'Meeting met Angelo' in Zutphen)