Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Brief van Marjolein: Over guru's en de guru in jezelf

Angelo Vasalos

Brief van Marjolein

Een meeting met Angelo, in het heerlijke huis van Auke en Saskia, is eigenlijk niets meer en niet minder dan een ontmoeting met jeZelf. Er wordt een veilige en ontspannen ruimte gecreëerd, waarin je wordt uitgenodigd om alles wat je dacht dat zeker was los te laten en helemaal te zakken in je essentie, je bron, je licht, jeZelf. Mensen die zeggen dat ze niks met ‘goeroes’ hebben of het idee hebben dat zo’n Angelo centraal staat, slaan in mijn ogen de spijker scheef in de plank. Daardoor ontken of ontwijk je in feite je eigen licht, je eigen essentie en zie je niet dat JIJ je eigen goeroe bent. Er is maar één iemand die jou kan ‘verlichten’, namelijk JIJ-Zelf.

Wat ik zo fijn vind aan de meetings met mijZelf in het bijzijn van Angelo en al die andere goeroes, is dat ik nu woorden hoor voor wat ik zelf in de loop der jaren steeds sterker ben gaan voelen en ervaren. ‘Je kan op een meditatiekussen gaan zitten in een tempel op een hoge berg, maar dit is niet de weg naar verlichting. Echte verlichting ervaar je in relaties.’, dit waren woorden die uit Angelo’s essentie stroomden. Wanneer Angelo aan het praten is ben ik stilte, sereniteit, liefde, open, en IN mijzelf. Zodra we met elkaar gaan delen in tweetallen, voel ik al deze kwaliteiten vanuit mijn essentie naar buiten stromen. En het is warm, zacht, stralend, licht, sappig, vruchtbaar, teder en vooral waanzinnig zalig!

Het is dus niet Angelo, Osho, Dalai Lama, Amma of wie dan ook die jou in deze natuurlijke verlichte staat kan brengen. Jij ontvouwt het zelf en de Ander is puur een spiegel die laat zien wat jou nog in de weg staat om te zijn in je essentie. Eenmaal daar, dan moet je af en toe een zonnebril opzetten wanneer je conact hebt met een Ander, want dat licht.... joh dat straalt!