Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Passie voor Waarheid: Totale Overgave aan Flow

Angelo Vasalos

Passie voor je persoonlijke waarheid helpt jou om voorbij belemmerende illusies te kijken en je Essentie steeds helderder te zien. Zodat je haar ten volle kunt voelen en er volledig mee kunt versmelten. Diep in ons hart willen we Essentie absoluut helder zien. Want Essentie is intense levendigheid, pure schoonheid en verlichting. Essentie is briljantie, intense wakkerheid en absolute vrijheid. Het is volmaakte eenheid en diepe vervulling.

Essentie is het echte leven. Het is Absolute Liefde. Het is wat mensen mooi maakt. Essentie is dat waar wij ontzettend van genieten als we er echt contact mee hebben. Het is dat waar we intens naar verlangen als we het lijken te missen. Elk moment dat we Essentie zien en ervaren, voelen we onmiddellijk passie, geluk, vrijheid, kracht, juiciness, autonomie, verbondenheid, helderheid, power, bliss, etc. Essentie is onze schitterende verlichte natuur. Het is wat iedereen is. Essentie is wat ZIJ is, wat HIJ is, wat WIJ zijn. Essentie is wat JIJ bent.

Het rode aspect van Essentie staat voor passie, vitaliteit, verlangen, kracht, levensenergie en vurigheid. Op het moment dat je je verbindt met het gele aspect dan krijg je die lichtheid, dan ben je nieuwsgierig. Dan ben je heel vriendelijk naar jezelf of naar elkaar toe. Maar als je je verbindt met het rode aspect dan kom je heel erg in contact met je verlangen, je drive: "Wat is mijn verlangen? Waar gaat mijn passie naar uit? Waar gaat mijn hart naar uit? Oké ik heb dit probleem, dat is misschien pijnlijk en moeizaam, maar wat is mijn passie, waar gaat mijn hart naar uit in dit probleem? Wat is mijn verlangen?"

Rood is het aspect van vurigheid. Sta daar eens bij stil, terwijl je nieuwsgierig bent naar jouw thema’s en aanwezig bent bij je thema’s? Waar gaat je passie naar uit? Waar zit je drive? De emotie die heel sterk bij rood hoort is natuurlijk boosheid, irritatie, woede, frustratie. Al die emoties zijn onderdeel van de Rode Essentie. En hoe meer je dat gaat begrijpen, hoe blijer je wordt met je irritatie, je woede en je frustratie, omdat je begrijpt dat die gevoelens altijd te maken hebben met je Essentie. Je frustratie en woede zijn altijd fundamenteel in dienst van Liefde. Het zijn expressies van Liefde! Het is vaak de verwarring die daar om heen zit waardoor we dat niet door hebben.