Heart of Awakening
Angelo Vasalos

De Bevrijdende Kracht van Waarheid

Angelo Vasalos

Waar dit werk over gaat is om te gaan zien dat je persoonlijke verhalen je geen vrijheid brengen. De levensverhalen die je jezelf steeds vertelt zijn belangrijk om naar te kijken, omdat je daar dingen in te leren hebt, omdat je je Essentie dan verder kunt realiseren. Want je wilt je volledige kracht toe-eigenen, je wilt je liefde integreren, je wilt je passie voluit leven met je vrouw of man. Je wilt je niet steeds gekwetst zijn door je man "omdat hij je weer een keer niet gezien heeft", omdat hij je niet waardeert op het moment dat je het denkt nodig te hebben, of je juist waardeert op het verkeerde moment. (Gelach)

Nee, je wilt voluit in je liefde kunnen blijven staan, omdat je de enorme waarde die jouw liefde heeft diepgaand ziet. En die liefde wil je gewoon blijven voelen, de liefde voor je man of vrouw en de enorme waarde die inherent is aan jouw liefde. En vooral dat jij Liefde bént. Jij bent niet dat personage dat je denkt te zijn. Jij bent die liefde. Jij bent die waarde. Jij bent pure Essentie.

Als je je dit soort waarheid gaat realiseren, dan krijgen je verhalen een heel ander karakter. Dan ga je heel anders praten met je vriendinnen over je man! (gelach.) Of als ik dat omdraai voor de mannen, dan ga je met je vrienden praten nadat je die realisatie hebt gehad, en dan zeg je: "Shit, ik kom erachter dat ik haar altijd afhoud, in elke relatie ben ik bezig liefde af te houden! En ik ben gek op vrouwen. Ik zoek steeds weer een nieuwe relatie. Maar als ik haar eenmaal heb, als het een beetje op gang begint te komen, als we die goede nacht hebben gehad, of een paar goede nachten, dan begin ik weer afstand te nemen. En ik kom erachter dat het steeds van die rare verhalen zijn die ik mezelf vertel: "dat ik niet vrij ben in zo'n relatie." Maar dat is een verhaal! Ik geloof echt dat ik dan niet vrij zou zijn, of dat er iets mis is met haar, of dat er iets mis is met de relatie." En dan hou je steeds maar afstand.

Vanuit je liefde voor waarheid zeg je vervolgens tegen je vrienden: "Toen ik dat ging inzien, werd ik zo boos! Ik werd zo boos over die obsessie, dat pathetische verhaal over wat er mis is met mijn partner en ik rekende ermee af. Ik erkende voor mezelf: dit is géén realiteit, dit is alleen maar een verhaal! En m'n echte vrijheid, die ik kwijt lijk te zijn, die is altijd hier. Die is altijd hier geweest!"

"Ik ben altijd vrij geweest!", zeg je dan tegen je vrienden, "maar ik heb mijn vrijheid nooit echt gezien, want ik was zo druk bezig met m'n verhalen. Die vrijheid ontging me totaal!" Je herkent dan: "ja, ik heb wel eens een spirituele ervaring gehad, met zo'n xtc-pilletje, en toen had ik het gevoel van die vrijheid, maar ja, die ervaring ging ook weer weg. En toen heb het ik later nog wel eens in zo'n boekje gelezen, van Tolle en Osho, want die jongens zeggen ook allemaal: "Je bent altijd al vrij!" Maar ik heb die waarheid nooit ter harte genomen!"

Dan zeg je tegen je vrienden: "Ik heb er nooit gevoelsmatig contact mee durven maken. Ik wist niet eens dat dat kon! Ik wist niet dat waarheid iets is waar je niet alleen maar over moet lezen, of horen, of waarvoor je naar een lezing gaat, maar dat waarheid iets is wat je echt ter harte moet nemen. Dat wist ik niet." Maar nu begrijp je dat essentiele waarheid iets is wat je wat je bewust wilt herinneren, waar je steeds weer op wilt focussen zodat je het steeds dieper kunt voelen, zodat je je verlichte essentie steeds dieper kunt realiseren en de illusoire belemmeringen binnen je geest steeds sneller kunnen doorzien. Nu ben je wakker.