Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Voel het Veld van Absolute Potentie

Angelo: Zo veel power. Essentie is pure power. Kijk maar naar al die power die je in je hebt. Het maakt niet uit hoe vaak we die power vermijden, onderdrukken, ontkennen, negeren of weg proberen te denken: we hebben zoveel power in ons. We ZIJN pure power. Verlichte essentie is pure power. Het hele universum is gemaakt van essentiele power. Het zit ongelooflijk powervol in elkaar! Kijk naar een vulkaan, wat een power daarvan uitgaat. Kijk naar een berg en je ziet en voelt die power. Let maar eens op als je weer eens een dinosaurus tegenkomt, wat een power van zo'n beest uitgaat. [lachen] Het is ongekend! Essentie is pure liefde en pure levendigheid. Maar het is ook pure power. Het is pure creativiteit en pure intelligentie. En het meest bijzondere is JIJ bent dat! Ik ben dat, jij bent dat, we zijn dat allemaal. We zijn allemaal die oceaan van potentie. We maken er allemaal deel van uit. Maar we maken er niet alleen deel van uit. We ZIJN het. TOTAAL en ABSOLUUT.

Er is veel over verlichting te ontdekken, te doorgronden en te doorvoelen. Maar een heel belangrijk aspect van de Oceaan van Essentie is dat het pure potentie is. Pure power, pure potentialiteit, één eindeloos veld van mogelijkheden. Dat kun je zien als je kijkt naar je eigen leven: hoeveel mogelijkheden zich steeds gemanifesteerd hebben, vanaf het moment dat je in de zandbak zat tot nu. Er is een hoop gebeurd. Er zijn zoveel mogelijkheden manifest geworden. En er gaat nog zo ongelooflijk veel manifest worden! En de mogelijkheden die er elk moment zijn zijn eindeloos. Op elk vlak! En dat weet je ook. Dat is duidelijk. Dit weet je. En in dat verlichte veld van ongekende mogelijkheden leven wij. Hoe is het om dat glashelder te zien? Hoe voelt het om dat te zien?!

Dus elke situatie waarin je zit bevat eindeloos veel mogelijkheden. In elke gedachte zitten eindeloos veel mogelijkheden. In elke uitdaging die je tegenkomt zitten eindeloos veel mogelijkheden. En het allerbelangrijkste, jijzelf bent pure mogelijkheid, pure potentie. Jij bent absolute potentie. Dan wordt het natuurlijk heel interessant om te kijken hoe je jouw mogelijkheden bewuster kunt realiseren? En hoe weet je welke mogelijkheden gerealiseerd willen worden? Nou, dat is in wezen uitermate simpel: wees gewoon echt! Wees helemaal jezelf. Laat contact toe met jezelf. Laat contact toe met elkaar. Laat volledig contact toe met je persoonlijke ervaring. Of je je nou straalverlicht voelt of straalberoerd, wees absoluut echt. Get real. Want op het moment dat je echt bent, dan betekent dit dat je bereid bent om de ervaringen die de werkelijkheid manifesteert, alle ervaringen die zich voordoen aan jou, alle ervaringen die leven in jou, dat je die totaal omarmt. Dat betekent dat je bereid bent om optimaal te leren van de werkelijkheid. Dat betekent dat je in harmonie bent met de werkelijkheid. Zo raak je steed meer in harmonie met je verlichte essentie, in harmonie met het leven. Dan zijn we in harmonie met het veld van pure potentie. Dan komt de creërende kracht in jou tot volle bloei.

Onze geest heeft een ongelooflijke power om te creëren. We creëren concepten, interpretaties, ideeën en verhalen. Van moment tot moment. We vertellen onszelf (en elkaar) allerlei verhalen. Van moment tot moment proberen we de gebeurtenissen in ons leven te vatten in taal, in woorden, in persoonlijke verhalen. Zo creeren we onze ervaringen van de realiteit. En zo creeren we zelf onze mogelijkheden en belemmeringen. Dat is de creërende power van onze geest. Maar elk moment dat je afgesplitst raakt van die enorme creërende power, dan weet je wat er gebeurt: je geest slaat totaal op hol. Je geest creëert er dan "vrolijk" op los. Maar omdat je geest dan niet meer in contact is met jou, met de verlichte essentie die je bent, omdat je niet meer bewust aanwezig bent bij je geest, dan creëert hij de ene misvatting na de andere. Het ene nare beeld volgt op het vorige nare beeld. Belemmering op belemmering. Je weet hoe beroerd je je dan kunt gaan gaan voelen. Al die nare zelfgecreeerde verhalen. Al die pijnlijke belemmeringen....

Het niet herkennen van de briljante verlichte essentie van je eigen verhalen verluiert de absolute realiteit van mogelijkheden. De afgescheidenheid en dualiteit die je onbewust creeert, die lijkt dan heel erg echt. En de dufheid, saaiheid, stress of ellende die je zo creëert, dat is dan wat je de hele tijd maar moet ervaren en voelen. Dus het is echt heel erg belangrijk om te leren om absoluut wakker aanwezig te zijn bij jouw creërende kracht. Belangrijk om te leren om klaarwakker aanwezig te zijn bij de constante flow van je ontvouwende persoonlijke ervaring, in het volle besef dat je leeft in een verlicht veld van eindeloze rijkdom. Dus waar wil jij op focussen?