Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Verdrinken in de Oceaan van Essentie

Angelo Vasalos

Angelo: Voel allemaal hoe het is om totaal verlangend te zijn naar Essentie. Je verlangt naar kracht, je verlangt naar liefde, je verlangt naar acceptatie, je verlangt naar totale zelfacceptatie. Je verlangt naar acceptatie van je vrienden. Je verlangt naar invoeling. Nou, je vrienden hebben eindeloos veel invoeling voor je. Je verlangt naar je eigen invoeling. Je verlangt naar je zelfwaardering, je verlangt naar de waardering van je vrienden. En het is er ook eindeloos. Zo veel! Maar het is belangrijk om te durven erkennen aan jezelf: ik verlang daar naar. Ik wil het gewoon voelen!

Deelnemerster: “Hebben!!” (allemaal lachen)

A: Essentie wil gevoeld worden. God wil gevoeld worden. God wil ontvangen worden. Essentie wil ontvangen worden. Het wil eerst gezien worden en vervolgens wil het ontvangen worden. Maar het kan alleen maar ontvangen worden als we ook verlangend durven zijn. En de neiging kan dan zijn om te zeggen: “Nou, dat verlangen is een ego-patroon, of er is iets mis met mij”. Nee hoor, dat is heel gezond! Zo zijn kinderen.

Andere D: Ik voel bij dat verlangen ook zoiets van “ja maar, doe dat maar niet”. Ik voel me afgesneden van dat verlangen.

A: Want?

Andere D: “Ja dan krijg ik het toch niet!”

A: Ja, dat is heel belangrijk! Dat zijn de ego-patronen die er omheen zitten. De ego-patronen waarmee we het verlichte kind, het Boeddha-kind in onszelf, de “Tathagatagarbha” zeggen de boeddhisten dan, gevangen zetten, inmetselen in allerlei patronen. Allerlei ego-patronen worden dan aangeraakt. Maar die zijn goed om te zien! En daar kun je eigenlijk ook vrij makkelijk doorheen.” Pats”, want het is altijd Niets. Ja, elk patroon is Niets! Maar je hebt een ‘drive’ nodig, en die 'enlightenment drive' komt vanuit dat kind wat verlangt naar steeds meer verlichte Essentie: nog meeer kracht, nog meer helderheid, nog meer betrokkenheid, meer liefde, meer autonomie, meer verbondenheid, meer daadkracht. En het is er allemaal al! Maar jij moet het zien. Jij kunt het zien en jij weet, jij weet vanuit de verlichte wijsheid in je hart, jij weet dat er eindeloos veel Essentie is. En jij weet ook dat al die patronen die dan opkomen, dat zij ‘bottom line’ niets zijn. En dan is het echt alleen maar ontvangen, ontvangen, ontvangen. Verdrinken in Liefde! Verdrinken in de Oceaan van Essentie…