Heart of Awakening
Angelo Vasalos

Absoluut Wakker Kijken is één met het Leven

Angelo: Ja, blijf kijken! En realiseer je, dit wakkere kijken, jouw pure Gewaarzijn, is glas en glashelder. Je ego kan het niet kapen. JIJ ziet gewoon alles!

Read more

Ik wil mijn gevoelens totaal voelen, maar ik wil primair mijn Wakkere Verlichte Zelf voelen

Angelo: Absolute helderheid betekent "Ik zie mijn emoties en verlangens. Ik voel ze totaal. Ik word er één mee en doorleef ze. Maar ik ben ze NIET! Ik onderscheid mijn Essentiële Zelf radicaal van al mijn persoonlijke verhalen en emoties, maar zonder ze te onderdrukken, want ik wil al mijn gevoelens en verlangens, de ander en de situatie volledig in mijn hart sluiten." 

Read more

Over Waarheid: 'The Truth will set You Free...'

Dus de mate waarin JIJ waarheid en Essentie kunt herinneren in jezelf, in je vrienden en in het contact met elkaar, is bepalend voor hoe moeiteloos je hier doorheen gaat. 

Read more

Ego is niets anders dan een denkbeeldig vermijdingsmechanisme: een afweer naar onze gevoelens, elkaar, het leven en Essentie

Het ego is in feite één groot afweermechanisme. Een groot vermijdingsmechanisme eigenlijk. Het hele ego is een groot vermijdingspatroon naar emotie, naar elkaar, naar Essentie, naar het leven! Zo kun je het zien! En het is grappig. Dat is de ene kant. 

Read more

Zelfrealisatie, Innerlijke Power en diepere dimensies van Essentiële Wil

Voor ontwaken en een inspirerend en empowerend contact binnen onze relaties en voor authentieke Zelfrealisatie is het onontbeerlijk dat we beschikken over de vrijheid en innerlijke kracht van onze essentiële wil. Maar ook al beschikken we van nature over een essentiële wil, bij de meeste mensen is de pure essentiële wil in meer of mindere mate geblokkeerd. Feitelijk ervaren we eigenlijk maar zelden een werkelijk vrije wil....!

Read more

Het Vuur van Ontwaken: Gevoel als Poort naar Essentie. Over het Veld van Contact, Contactvermijding en Essentiële Relaties

Als je leert om al je gevoelens helemaal te voelen en kiest om er naar te willen kijken vanuit wakkerheid, waarachtigheid en helderheid en je brengt je gevoelens in het contactveld, dan blijken gevoelens eigenlijk hele krachtige, zeer empowerende, in beweging brengende aspecten, die ten alle tijden iets zeggen over Essentie

Read more

Over essentiële wil en puur Zijn: Waarom kun je zonder jouw essentiële wil onmogelijk je gevoelens, Essentie, het volle Leven en jouw absolute vrijheid totaal voelen en integreren?

Je essentiële wil heeft primair de functie van support. Wil heeft de functie van focus. Er zit moeiteloze intentie in. Er zit ondersteuning in naar de natuurlijke, diepe ontvouwing van binnenuit, die non-manipulatief is, niet-controlerend, niet onderdrukkend, maar volledig omarmend en volmaakt steunend. Essentiële wil is daarom gericht op natuurlijke groei en "leren van binnenuit" en op realisatie en integratie. 

Read more

The Power of Enlightenment: Symbiose Herkennen en Doorzien

Wat betreft je beschrijving van je proces, daarin komt voor mij heel mooi naar voren hoe je stoeit met representaties en defensies van je ego-structuur die vooral gevormd zijn in de symbiotische fase (1-6 maanden): "zwaarheid", "sluier om mij heen", "in een holletje willen kruipen".

Read more

Reclaiming Ones True Power: Over Koningen, Koninginnen en Innerlijke Rijkdom

Koning of koningin zijn, dat begint met je essentiële erfenis opeisen. Want Essentie is jouw koninkrijk. Dit is allemaal jouw koninkrijk...! Het gaat erom te leren deze schitterende verlichte rijkdom te herkennen, toe te laten en echt binnen te laten. 

Read more

De Absolute Waarheid is dat je altijd al je Wakkere Verlichte Zelf bent...! (Dialoog)

Angelo: Waar je wilt komen is bij jezelf, bij je wakkere verlichte Zelf, je echte zelf. Ja toch? Wat we willen ervaren is onze Essentie en onze Essentie zijn we al. Maar dat wat echt aan ons is, zijn we altijd al geweest. Je kunt niet echt "worden". Je kunt alleen maar HERKENNEN wat echt IS. De realiteit is hier, toch? Dit is echt. Kun je hier komen? Kun jij in het Hier en Nu komen....?       

Read more

Sessie met Angelo over Partnerrelaties: Er bestaan geen 'verkeerde gevoelens'

Er bestaan geen "verkeerde gevoelens". Samen Zijn bij de diepe wijsheid binnen alle gevoelens, leidt natuurlijkerwijze tot bevrijding, verbondenheid en Verlichting....

Read more

Waarom vereist volledige Zelfrealisatie of absolute vrijheid dat we van egoverantwoordelijkheid doorgroeien naar essentiële verantwoordelijkheid?

Er zijn verhalen bekend van mensen die in diepe verlichte staten waren tot ze weer iemand tegen kwamen of tot het moment dat ze een relatie begonnen. Baff!: weg verlichting! Niet echt weg natuurlijk, maar op dat moment: Baff!, je ego komt omhoog. De patronen dienen zich aan. Ze zijn niet voldoende begrepen, niet herkend, niet ontmanteld. En helaas voelt dat dan heel erg "echt", want er zit aardig wat power in die patronen!

Read more

'Zelfrealisatie in je eentje' is niet zo moeilijk, maar zelfrealisatie in relatie....? Over essentiële verbondenheid en essentiële autonomie

Meestal denken we dat het het ego van de ander is waar we last van hebben (allemaal lachen...), maar uiteindelijk is het altijd ons eigen ego. Het zijn je eigen egopatronen die je er steeds weer uittrekken, die maken dat je steeds maar weer opnieuw denkt te moeten mediteren, je verleden denkt te moeten verwerken, moet ontspannen, moet 'werken aan jezelf', moet ontladen of moet processen. 

Read more

Hoeveel Essentie kunnen we aan....? Over zelfrealisatie, authenticiteit, contact en contactvermijding naar liefde

Daar waar we “Nee” zeggen tegen de volheid van Essentie, precies daar spelen we onze belemmerende patronen in de kaart. En het is echt heel belangrijk om dat te zien, want we zijn gewoon niet zo gewend om essentie echt te zien en toe te laten. Maar de realiteit is zo overweldigend aanwezig. Je kunt er absoluut niet omheen! De realiteit is er altijd. Alleen maar NU. Tijdloos....

Read more